Historische plaatjes van de Wijk en Koekange zijn nog verkrijgbaar

De historische plaatjes zijn flink populair, maar nog niet iedereen heeft het album vol. Aangeleverde foto

In de Wijk en Koekange is de afgelopen weken fanatiek historische plaatjes gespaard. In samenwerking met de COOP Koekange en de COOP de Wijk waren plaatjes te verdienen, die uiteindelijk het verzamelboek De Wijk-Koekange, een verzamelalbum vol geschiedenis konden vullen.

De actie is nu voorbij en bij de Historische Vereniging onder de molen is het mogelijk in de maanden december en januari het album aan te vullen met ontbrekende plaatjes. Dat geldt uiteraard zolang de voorraad strekt. Ook is het mogelijk een verzamelalbum met plaatjes te kopen voor €10,-. Belangstellenden kunnen er elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht.

Kiekiesdagen

De Historische Vereniging doet een oproep aan de inwoners om foto’s uit vroeger tijden met hen te delen, zodat de vereniging het fotoarchief kan aanvullen. Dat kan tijdens twee Kiekiesdagen in januari. Het is dan mogelijk met foto’s te komen om deze te laten scannen, bij voorkeur foto’s van voor 1980. Alles uit vroeger tijden is welkom, zoals foto’s van personen, gebouwen, straten, schoolfoto’s of van verenigingen. Op 14 januari kan dat in dorpshuis De Schakel in Koekange en op 21 januari in het dorpshuis van de Wijk, beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens wordt deze zaterdagen een deel van het fotoarchief uitgestald.

Nieuws

menu