Historische vereniging De Wijk-Koekange neemt vrijgekomen ruimte bij de Wieker Meule in gebruik

Vlnr: Ina ten Wolde (HV) en Hilco Vos (Bestuur Wieker Meule). Op de achtergrond: Johannnes de Kleine (HV) en Ank van der Ziel (Bestuur Wieker Meule). Foto: Benny Spin

De historische Vereniging krijgt er extra ruimte bij in De Wieker Meule. Met ingang van 1 januari heeft het Toeristisch Informatie Punt De Wijk besloten hun werkzaamheden in het kantoor in de molen te beëindigingen. De Historische Vereniging De Wijk-Koekange neemt de vrijgekomen ruimte in gebruik.

Het bestuur van de Stichting de Wieker Meule heeft er onlangs mee ingestemd om de vrijgekomen ruimte in de molen te verhuren aan de Historische Vereniging De Wijk-Koekange. Afgelopen zaterdag werd de huurovereenkomst getekend door beide partijen.

„De Historische Vereniging is erg blij met de ruimte, die de gelijke grootte heeft als het kantoor in de molen, dat nu in gebruik is van de vereniging”, vertelt Ina ten Wolde namens de vereniging. „Het bestuur van de Historie had al enige tijd de wens van een grotere ruimte voor bijvoorbeeld exposities of een ruimte om een presentatie te geven en zal met enthousiasme aan de slag gaan om er een mooi geheel van te maken.”

Het bestuur van de Wieker Meule is blij dat er zo snel een huurder is gevonden voor het leeggekomen deel van de molen. Zij denkt dat de Historische Vereniging een passende invulling zal geven aan dit deel van de molen.

Nieuws

menu