Hoofdpijnfietspad langs Kanlaan in Punthorst kan over jaar klaar zijn

De Kanlaan in Staphorst. Frens Jansen

Punthorst - Zoals het nu lijkt, wordt de aanleg van het nieuwe fietspad langs de Evenboersweg en de Kanlaan in vier delen opgeknipt. Over precies een jaar kan alles klaar zijn.

Dat schrijft verkeerswethouder Alwin Mussche in een memo aan de gemeenteraad. Deel 1 behelst de Leidijk tot de bebouwde kom grens van Punthorst, deel 2 is de bebouwde kom, deel 3 bestaat uit de kom van Punthorst tot aan de de Evenboersweg en het laatste stuk is het deel van van de Evenboersweg tot de gemeentegrens met Dalfsen.

Aanvullende wensen

De delen 1 en 2 lopen parallel aan elkaar. Aansluitend komen de gedeeltes 3 en 4 in uitvoering. De dorpsraad Punthorst wordt betrokken bij het werk. De raad heeft nog aanvullende wensen.

Het fietspad van 4,5 kilometer is een drama. Van de in 2016 uitgetrokken 2,4 miljoen euro is 666.000 euro over, terwijl er weinig gebeurde. Alles had in april 2018 had klaar moeten zijn. Behalve dat er nog geen meter is aangelegd, vroeg het college van Staphorst de raad om een extra krediet van 1,3 miljoen euro. De aannemer die met ruzie uit het project stapte, kreeg 444.000 euro als schikking. De aanbesteding om tot een nieuwe aannemer te komen, is tot geheim verklaard.

De gemeenteraad eist een onderzoek naar de gang van zaken.