Huisartsenpraktijk Medisch Centrum Staphorst wordt tijdelijke priklocatie. 'Hopelijk verlaagt een locatie dicht bij huis de drempel om je toch te laten vaccineren'

Foto: ANP

Wil je wel een boosterprik, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg of Zwolle? Dat kan. Huisartsenpraktijk Medisch Centrum Staphorst opent in samenwerking met GGD IJsselland namelijk een tijdelijke vaccinatielocatie. Tot begin maart kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan, zich in de eigen gemeente laten vaccineren.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinatie (1e en 2e prikken) worden gegeven. „Hopelijk verlaagt een locatie dicht bij huis de drempel om je toch te laten vaccineren”, geeft Hilga Miggels, praktijkmanager van Medisch Centrum Staphorst aan.

Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is een vaccinatie echt heel belangrijk. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. „Met een prik geef je niet alleen je eigen afweersysteem een oppepper, maar bescherm je ook de mensen in je omgeving die er mogelijk wel erg ziek van worden. Zo kunnen we hopelijk ook snel weer van de maatregelen af.”

Uitbreiden vaccinatielocaties eerder dan verwacht

Het boosteren in IJsselland ging zó snel, dat de GGD eerder dan gepland de massacampagne had afgerond. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Een resultaat waar we als GGD IJsselland trots op zijn. Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen. We zijn daarom erg blij met het initiatief van de huisartsen in Staphorst.” Mensen die niet naar de centrale locaties konden of wilden komen, of door een vaccinatie of besmetting korter dan 3 maanden geleden nog niet geboosterd mochten worden, kunnen zich nu dicht bij huis laten vaccineren. Hilga: „En ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en nu – een jaar na de eerste coronaprik in Nederland – toch een vaccinatie willen, zijn natuurlijk van harte welkom.”

Locatie en openingstijden

De tijdelijke priklocatie in Huisartsenpraktijk Medisch Centrum Staphorst is donderdag 3 februari tussen 17.00 en 20.00 uur voor het eerst geopend. De weken erna kun je op dinsdag (8, 15, 22 februari en 1 maart) tussen 17.00 en 20.00 uur terecht voor een coronaprik. Kijk voor meer informatie op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties . De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen alleen op afspraak terecht: 0800-7070. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

Nieuws

menu