Iedereen wil vrienden zijn met de boeren. 'Rechts' zet de toon tijdens boerendebat in Westerbork

Zit de agrarische sector in de knel? Nou, boeren zijn de getapte jongens in de Drentse politiek, zo bleek maandag tijdens een landbouwdebat in Westerbork.

Vertegenwoordigers van zeventien partijen namen deel aan het landbouwdebat. Alleen Partij voor de Dieren en Jezus Leeft waren afwezig.

Vertegenwoordigers van zeventien partijen namen deel aan het landbouwdebat. Alleen Partij voor de Dieren en Jezus Leeft waren afwezig. Foto: Jan Anninga

Den Haag krijgt na de komende verkiezingen nog een harde dobber aan Drenthe om alle natuur- en milieudoelstellingen hier uitgevoerd te krijgen. Zo lijkt het althans. Geen gedwongen onteigening van piekbelasters voor stikstof, geen landbouwgrond meer opofferen aan natuur en pak nou eindelijk eens die vermaledijde wolf aan. Dit was de teneur van een drukbozcht verkiezingsdebat maandagavond in zalencentrum Meursinge georganiseerd door het Drents Agrarisch Jongerenkontakt en landbouworganisatie LTO Noord. Zeventien van de negentien partijen die volgende week woensdag meedoen, debatteerden mee.

Veel nieuwe rechtse partijen

Nieuws

menu