Nynke Beelen (17) uit Steenwijk is geslaagd! 'Ik ben blij, het is veel beter gegaan dan verwacht'

Nynke Beelen is geslaagd en viert dit met haar vrienden. Vlnr: Max Sonke, Lea van Pelt, Suzanne Geerts en Nynke Beelen. Foto: René Wiegmink

Nynke Beelen (17) uit Steenwijk is geslaagd! Zij deed eindexamen vwo op RSG Tromp Meesters in Steenwijk.

„Ik ben geslaagd en ik ben echt heel blij”, lacht ze. „Ik was eerst wel bang, want ik werd vlak na 14.00 uur gebeld. Als je voor deze tijd gebeld werd, was je gezakt. Ik was bang dat dit moment misschien uitgelopen was.” Al met al is ze heel tevreden. „Ik heb zulke goede cijfers gehaald dat ik niks hoef weg te strepen, daar ben ik echt verbaasd over. Ik had namelijk wel verwacht dat ik zou moeten strepen. Het is echt veel beter gegaan dan verwacht.”

Ze kijkt met een goed gevoel terug op haar middelbareschooltijd. Haar mooiste herinnering: „In de vierde klas heb ik meegedaan aan de toneelgroep, toen hebben we een uitvoering van Grease gedaan. Dat vond ik echt super leuk. De groep had een hechte band en de opvoering was mooi.”

Na haar vakantie gaat ze in Leiden studeren. „Ik ga psychologie studeren, in het Engels, aan de Universiteit Leiden. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het interessant en leuk vind om te leren hoe het menselijk brein werkt en hoe mensen op elkaar reageren. Aan het begin van het jaar heb ik ook een minicursus over dit onderwerp gevolgd, daarna heb ik me gelijk ingeschreven voor de studie. Het was een opleiding met een selectieprocedure, numerus fixus, ik ben ingeloot. Ik heb er veel zin in!”

Nieuws

menu