Carmen Hoogenkamp (16) uit Dwingeloo is geslaagd! 'Ik ben naar beneden gerend om het nieuws te delen'

Carmen Hoogenkamp. Foto: Aangeleverde foto

Carmen Hoogenkamp (16) uit Dwingeloo is geslaagd! Ze deed eindexamen havo op Stad & Esch Diever.

„Ik ben geslaagd”, vertelt ze enthousiast. „Ik was de hele ochtend al harstikke zenuwachtig, in die tijd heb ik rustig mijn make-up en mijn haar gedaan. Daarna ben ik op mijn bed gaan zitten en heb ik gewacht op het belletje. Toen ik de eerste appjes zag binnenkomen van klasgenoten die geslaagd waren, werden mijn zenuwen alleen maar hoger. Vlak daarna werd ik gebeld met de mededeling dat ik geslaagd ben. Ik was zo blij! Ik ben naar beneden gerend om het nieuws te delen.”

Samen met haar moeder heeft ze de vlag uitgehangen en een gebakje gegeten. „Diezelfde middag ben ik nog naar school geweest om mijn cijferlijst op te halen. In de avond hebben we een feestje met de hele klas.” Ze blikt terug op haar middelbareschooltijd. „Ik heb niet een specifieke leukste herinnering, maar vooral de schooluitjes en de gezellige momenten in de klas vond ik fijn. Ook zal ik de examenstunt niet snel vergeten. We hebben het groots aangepakt en het was een leuke dag.”

En, na de zomer? „Ik ga bedrijfskunde studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen. Het is een veelzijdige studie, dat vind ik wel fijn. Ik ben pas zestien jaar oud, dus ik heb nog geen concreet idee van wat ik later wil gaan doen. Ik heb ook meeloopdagen gedaan op de school en ik vond de sfeer prettig. Ik zie mezelf daar na de zomer wel rondlopen.”

Nieuws

menu