Gerrit Berends (18) uit Steenwijk is geslaagd! 'Ik ga archeologie studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen'

Gerrit Berends.

Gerrit Berends. Foto: Aangeleverde foto.

Gerrit Berends (18) uit Steenwijk is geslaagd! Hij deed eindexamen vwo op RSG Tromp Meesters in Steenwijk.

„Ik ben gisteren gebeld en ik ben geslaagd”, vertelt Gerrit rustig. „Ik ben super blij, maar ik had het ergens ook wel verwacht. Het was dan ook geen grote opluchting. Mijn ouders en mijn vriendin waren er, ook kwamen er later nog een paar buren langs om me te feliciteren.”

Nu hij zijn vwo heeft afgerond, blikt hij terug op zijn middelbareschooltijd. „Ik denk dat de uitwisseling naar Duitsland mijn mooiste herinnering is. Dat was een super gezellige week, samen met mijn vrienden. Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen daar. De tijd die ik op de middelbare school met mijn vrienden heb doorgebracht, vind ik sowieso al een fijne herinnering.”

Na de zomer gaat hij in Groningen studeren. „Ik ga archeologie studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb deze studie gekozen omdat ik graag buiten ben en ik graag met mijn handen werk. Op universitair niveau paste dit dan ook goed bij mij. Het lijkt me leuk en interessant om een voorwerp te vinden en om het verhaal achter deze vondst te ontdekken.”