Gerrit Berends (18) uit Steenwijk doet eindexamen vwo. 'Ik zat goed in mijn concentratie'

Gerrit Berends, RSG Tromp Meesters. Foto: Aangeleverde foto

Gerrit Berends (18) uit Steenwijk doet eindexamen vwo op RSG Tromp Meesters in Steenwijk. Maandag 23 mei maakte hij zijn laatste twee examens: Duits en aardrijkskunde.

„Ik had maandag twee examens achter elkaar. Dit vond ik niet vervelend, ik kon me namelijk goed concentreren en er was een pauze tussen de examens. Mijn dag begon met Duits. Ik was na een uur en driekwartier al klaar, het examen was naar mijn mening echt prima te doen. Ook heb ik dit schooljaar al veel oefenteksten gemaakt om me voor te bereiden op het examen, dit heeft wel geholpen.”

„Aardrijkskunde ging ook behoorlijk goed. Ik maakte de toets veel sneller dan verwacht: ik had drie uren de tijd, maar ik was na anderhalf uur al klaar. Wel was vraag 2 van dit examen vorige week per ongeluk uitgedeeld bij de havo-examens, waardoor een snelle aanpassing nodig was. Er is een erratum gekomen, waardoor we nu een andere tweede opgave hadden. Dit was niet erg, maar het zorgde wel voor een heleboel papierwerk op mijn tafel. Ik had echt net genoeg ruimte om alles kwijt te kunnen.”

Nieuws

menu