Imkers van Bijenhoudersvereniging in Ruinen onderscheiden

De jubilarissen van de Bijenhoudersvereniging Ruinen en omgeving. Aangeleverde foto

Op de jaarvergadering van vrijdagavond in zaal Kuik zijn vier imkers van de NBV afdeling Ruinen onderscheiden. Ze kregen een onderscheiding opgespeld door de landelijk voorzitter van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, Wijnand Lodder.

Jan Slagter uit Meppel is maar liefst 40 jaar lid en kreeg de gouden speld uitgereikt wegens zijn grote verdiensten in de periode dat de vereniging er erg slecht voor stond met minder dan 20 leden.

De andere onderscheidingen waren voor Jan Willem Benning uit Ruinerwold, Willem Wobben uit Uffelte en Roel Broekman uit Koekange voor hun 25-jarig lidmaatschap. Alle heren maken deel uit van het huidige bestuur van de Ruiner vereniging, een vereniging die thans meer dan 100 leden heeft en de laatste jaren een onstuimige groei heeft doorgemaakt.

Actieve vereniging

Mede de oorzaak hiervan is dat de bijen thans weer volop in de belangstelling staat en dat het een actieve vereniging is. Zo organiseert de vereniging onder andere de inmiddels in heel Nederland befaamde bijenboelavond welke elk jaar een volle zaal met kopers en kijkers trekt. Verder organiseert de vereniging de basiscursus voor nieuwe imkers in Zuidwest- en Midden-Drenthe, dit naast elke maand het traditionele imkercafé.

Nieuws

menu