In Zuidwolde kun je meedoen aan een graansmiet-toernooi

De Meule van Wassens in Zuidwolde.

De Meule van Wassens in Zuidwolde. Foto: Ben Veerbeek

Het Zuidwoldiger graansmiet-toernooi vindt dit jaar voor het eerst plaats bij de Meule van Wassens. Op 13 mei kan iedereen laten zien hoe goed die is in het gooien van graanzakjes.

Het graansmieten vindt plaats op het terrein van de Meule van Wassens, Molenstraat 12 in Zuidwolde. Op het grasveld worden acht banen uitgezet. ‘s Ochtends wordt daar eerst begonnen met een kindergraansmiettoernooi en vanaf het middaguur zijn de volwassenen van harte welkom om zelf een zakje in het gat te werpen.

Teams van vier

Er wordt gespeeld in teams bestaande uit 4 deelnemers per team en er is plaats voor 16 teams, dus wie het eerst komt die het eerst maalt. Het is alleen mogelijk om per team aan te melden.

Het inschrijfgeld bedraagt € 5 per kinderteam en € 20 per volwassenenteam. Donateurs betalen € 10. De inschrijving start op 1 april (geen grap) en sluit op 22 april. Opgeven kan via info@demeulevanwassens.nl

Voor aanvang van het spel is er een korte uitleg over de spelregels en de puntentelling zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Als toeschouwer alleen kijken is ook prima. Een foodtruck verzorgt het eten en er is genoeg te drinken. Het is Molendag, dus kan de molen ook bekeken worden. De winkel is dan de hele dag geopend.