Inwoners van Alteveer-Kerkenveld hebben nu beschikking over twee duofietsen. 'Kom in beweging!'

Een duofiets was sinds vorig jaar al beschikbaar, een tweede kwam er maandag bij in het tweelingdorp Alteveer-Kerkenveld. De fiets werd gepresenteerd in een hal vol caravans ten overstaan van een aantal bewoners.

De overhandiging van de tweede duofiets voor de dorpen Alteveer en Kerkenveld bij zorgboerderij De Berkenhoeve.

De overhandiging van de tweede duofiets voor de dorpen Alteveer en Kerkenveld bij zorgboerderij De Berkenhoeve. Foto: Henk Sieders

Niet voor niets, want de duofiets van zorgboerderij De Berkenhoeve is beschikbaar voor alle bewoners van de twee dorpen. De andere fiets staat sinds vorig jaar bij zorgcentrum De Bremhoeve in Kerkenveld, voorheen De Berkenhof.

Samen met de stichting Vrienden van de Berkenhoeve, waarvan Roelien Klok uit Hoogeveen voorzitter is en tevens de grote animator achter dit project, waren Gea en Reinier Zomer al wel vijf jaar bezig met de fietsen. Met dank aan een reeks fondsen konden de fietsen aangekocht worden. Achterliggende gedachte is om alle gebruikers en bewoners van de beide instellingen, maar ook andere dorpelingen, in beweging te krijgen en te laten genieten van de mooie omgeving.

Van de presentatie werd maandag een feestje gemaakt, compleet met muziek van Duo Please op trom en accordeon, een snackkar en natuurlijk een paar proefritten op de fiets.