In nieuwe luisterfietstocht neemt Philip Freriks je mee door de 'vrije' Koloniën van Weldadigheid: 'Als ze braaf waren geweest, was deze luistertocht geen lol aan'

Een nieuwe luistertocht door Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord brengt fietsers en wandelaars heel dichtbij het leven van inwoners van de ‘vrije’ Koloniën van Weldadigheid. Oud-journaallezer Philip Freriks sprak het verhaal in.

Philip Freriks probeert de audiosets van de nieuwe luistertocht van Museum De Proefkolonie uit. Hij helpt hier zijn vrouw Lili, die per ongeluk de Duitse versie aan heeft gezet. Links staand museumdirecteur Peter Sluiter.

Philip Freriks probeert de audiosets van de nieuwe luistertocht van Museum De Proefkolonie uit. Hij helpt hier zijn vrouw Lili, die per ongeluk de Duitse versie aan heeft gezet. Links staand museumdirecteur Peter Sluiter. Foto: Rens Hooyenga

Freriks is zelf nazaat van kolonist Anna Christina Wicart, die in de negentiende eeuw zo’n anderhalf jaar lang in de Koloniën doorbracht en in Veenhuizen stierf. Samen met Willempje van der Dooze en Johannes Kniesenburg vormt haar leven de rode draad in de nieuwe luistertocht van Museum de Proefkolonie.

Nieuws

Meest gelezen

menu