Indrukwekkende Magiruz Deutz uit Vledder levert 4000 liter gekoeld bier voor grote feesten

Liefst 4000 liter gekoeld bier levert deze oude truck, goed voor 24.000 glazen.

Liefst 4000 liter gekoeld bier levert deze oude truck, goed voor 24.000 glazen. Foto: Jeroen Kiewiet

Horecaondernemers Jeroen en Heleen Kiewiet van restaurant De Tippe in Vledder hebben de afgelopen maanden goed benut door invulling te geven aan hun nieuwe passie: Caterent, voor catering en verhuur. Het leidde onder meer tot het ombouwen van een oude Magirus Deutz tot biertruck.

Met Caterent richt het stel zich op de catering van dorpsfeesten, festivals, bruiloften, jubileumfeesten en andere evenementen. Hun nieuwste aanwinst - de Magirus Deutz uit 1967 – is omgebouwd tot een indrukwekkende biertruck met aan boord 4000 liter gekoeld bier, goed voor 25.000 glazen.

Jeroen loopt al langer met dit idee rond. „Onze cateringactiviteiten hebben zich de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid. Bedrijven en particulieren weten ons goed te vinden voor de catering van hun bedrijfsfeest, bruiloft of verjaardag. Ook op dorpsfeesten zijn we steeds vaker te vinden.”

Catering en verhuur

Maar Caterent gaat verder. Met dit concept willen Jeroen en Heleen zich onderscheiden door klanten een combinatie te bieden van catering én verhuur van horecamaterialen. „Het grote voordeel voor klanten is dat ze maar één aanspreekpunt hebben voor hun evenement of festiviteit. We kunnen langskomen om alle wensen te bespreken om daarna een mooi en compleet voorstel neer te leggen. Via de webshop op caterent.nl kan iedereen ook zelf aanklikken wat ze nodig hebben; van tafels tot buffetten, van stroom tot ‘coffeetruck’ en van tenten tot barbecuepakketten. Makkelijk, snel en dichtbij.”

Gekoeld bier

De biertruck is een unieke aanvulling op de diverse food- en dranktrucks die Caterent al verhuurt en vormt een absolute eyecatcher. „De truck hebben we helemaal laten pimpen door dezelfde kunstenaar die de muurschildering in ons restaurant heeft gemaakt. Maar de truck biedt vooral veel gemak: altijd gekoeld bier, geen gesleep met bierfusten en geen verspilling bij het omzetten van de fusten. Ideaal bij grotere evenementen.”