Informatieavond vrijwilligerswerk in het Dwingelderveld

De balie van Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Foto: Andries de la Lande Cremer

Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen zijn vrijwilligers onmisbaar. Vrijwillige gastvrouwen en -heren staan aan de balie en ontvangen de bezoekers in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Tuinvrijwilligers onderhouden de tuin rondom het centrum en educatievrijwilligers geven kinderen een onvergetelijke natuurervaring in het Dwingelderveld.

Voor deze vrijwilligersfuncties staan enkele vacatures open en speciaal daarvoor organiseert Natuurmonumenten een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in het Dwingelderveld. De informatieavond is op dinsdag 28 september om 19.00 uur in het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen. Tijdens deze avond geven vrijwilligers zelf uitleg over de vacatures.

Educatievrijwilligers

Een balievrijwilliger werkt in het bezoekerscentrum en geeft uitleg over Nationaal Park Dwingelderveld, de wandel- en fietsroutes en verkoopt de producten uit de winkel. Educatievrijwilligers begeleiden de kinderen bij activiteiten in de natuur en geven de kinderen en hun ouders een onvergetelijke natuurervaring.

In de schoolvakanties wordt bijna dagelijks een activiteit gehouden, zoals een natuurontdektocht, een viltactiviteit of het maken van een insectenhotel. Ook begeleiden de vrijwilligers de kinderfeestjes en helpen ze mee met evenementen in het Dwingelderveld. In de tuin rondom het bezoekerscentrum is ook van alles te doen. De vlindertuin vergt veel onderhoud. Vrijwilligers wieden daar iedere woensdagochtend. Maar ook de zwaardere klussen, zoals het onderhoud van de entree wordt door vrijwilligers gedaan.

Aanspreekpunt

Vrijwilligers bij Natuurmonumenten werken in een team, hebben een vast aanspreekpunt en er is ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Wie meer informatie over de verschillende vacatures wenst, kan kijken op www.nm.nl /vrijwilliger/vacatures of een mailtje sturen naar Gina Bisschop g.bisschop@natuurmonumenten.nl . Via dit mailadres kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de informatieavond.

Nieuws

menu