Ingrid van Goor uit de Wijk gooit het roer even om: Indivago helpt met ordenen en plannen

Ingrid van Goor helpt mensen nu niet alleen meer over de nagels, maar ook met opruimen. Foto: Benny Spin

Een lockdown werpt soms een ander licht op de zaak. Nagelstyliste Ingrid van Goor uit de Wijk kan dat volmondig beamen. Doordat haar bedrijf Nagels & Zo noodgedwongen dicht moest, was er ineens tijd voor andere zaken. Zoals het opruimen en ordenen van spullen en dingen in huis. Dus werden de handen uit de mouwen gestoken.

Tijdens het ordenen dook het inschrijfformulier voor de opleiding ‘professioneel planner’ weer op. Het idee om daar iets mee te gaan doen, was op de plank blijven liggen. Toen ook de tweede lockdown zich aankondigde, was dat het uitgelezen moment om alsnog te starten met deze opleiding bij de Nederlandse Beroepsvereniging Professioneel Organizers. Deze opleiding is inmiddels met succes afgerond.

Met haar nieuwe bedrijf Indivago (Ingrid Diana van Goor) maakt ze nu ook deel uit van het landelijke netwerk. Nu Nederland opnieuw ondergedompeld is een lockdown en vele mensen thuis werken, biedt dat perspectief om mee van start te gaan.

Structuur en overzicht

„Ruimte in je huis, ruimte op je werkplek, ruimte in je agenda en (dus) ruimte in je hoofd. En dat is nu precies wat Indivago Professioneel Planner doet; ruimte maken door op te ruimen. Indivago helpt met het ordenen van je huis, de indeling van je tijd en bovenal: het krijgen van een opgeruimd humeur”, vertelt Ingrid enthousiast.

Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Wat voor de een heel normaal is, blijkt voor de ander vaak een crime. Want waar begin je, en hoe pak je dat aan! Ingrid: „Geef me chaos, rommel of een warboel: ik tover het om in orde, structuur en overzicht. Kortom in een heerlijke, rustige, overzichtelijke ruimte. Daar krijg ik zoveel energie van! Daarnaast hou ik erg van mensen helpen en met mijn bedrijf Indivago combineer ik die twee zaken.”

Tijdelijke hulp en ondersteuning

Keuzes maken en structuur aanbrengen, daar gaat het om zo vertelt ze. „Soms blijken het hele kleine dingen te zijn, waar mensen nog nooit over nagedacht hebben. Wat te denken van een weekplanner voor eten en boodschappen. Bespaart ook nog eens tijd en geld”, lacht ze. Daarom biedt ze met Indivago ook tijdelijke hulp en ondersteuning aan. Of begeleiding na een overlijden en/of scheiding. Vanuit haar zorgachtergrond weet ze dat mensen met een ontwikkelingsstoornis er veel baat bij kunnen hebben. Via de WMO zijn er instanties die deze ondersteuning bovendien vergoeden.

Ze houdt haar kennis op orde door regelmatig intervisie te volgen en themabijeenkomsten te bezoeken. En dat werpt zijn vruchten af. „Want in een opgeruimd hoofd is altijd ruimte voor nieuwe kennis. En structureren kan je leren”, benadrukt ze.

Meer informatie: www.indivago.nl

Nieuws

menu