Is Bijker Mechanisatie het meest actieve leerbedrijf? Metaalbedrijf uit Nijeveen is genomineerd voor OOM Award Noord-Nederland

Is Bijker Mechanisatie het meest actieve leerbedrijf? Foto: Olivier Huisman

Bijker Mechanisatie uit Nijeveen is deze week genomineerd voor de OOM Award Noord-Nederland 2021. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio.

Naast Bijker Mechanisatie zijn ook Metalis Metaalbewerking uit Drachten en Hovécon uit Farmsum genomineerd. Wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt is nog niet duidelijk.

Praktijkopleider en mede-eigenaar Ard Mennik van Bijker Nijeveen noemt opleiden ‘onmisbaar’. ‘Je moet bijblijven in ons vak, de kennis op peil houden. De ontwikkelingen gaan zo snel. Ik ga zelf ook nog regelmatig op training. Het is voor ons dus de gewoonste zaak van de wereld. Opleiden levert altijd wat op.’

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden.

Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Nieuws

menu