Isabel Timmerman van CBS De Arendsvleugel uit Ruinerwold leest het beste voor van heel De Wolden

De beste voorlezers van De Wolden. Foto aangeleverd

Isabel Timmerman van basisschool CBS De Arendsvleugel uit Ruinerwold heeft afgelopen vrijdagmiddag de gemeentelijke voorleeswedstrijd De Wolden gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in bibliotheek De Wijk. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Isabel gaat binnenkort De Wolden vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen van 2023. De 11 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Marinka Wijngaarden naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld.

Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl Marinka het publiek vermaakte met een spannende boekenquiz, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Bert Damming gesproken.

Isabel las een fragment voor uit het boek Ons kasteel aan zee van Lucy Strange . De jury vond dat zij het publiek volop meenam in het verhaal en het smaakte naar meer. Isabel zal één van de 12 deelnemers zijn aan de provinciale finale die op 19 april gehouden zal worden in podium Zuidhaege Assen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV

Nieuws

menu