Jan Bloemerts houdt gloednieuw camperpark in Lhee voorlopig gesloten in verband met coronacrisis

Januari van dit jaar: Jan Bloemerts is druk bezig om het camperpark op tijd af te krijgen. FOTO ARCHIEF DVHN

Het gloednieuwe camperpark Stee in Lhee gaat 3 april niet open. Uitbater Jan Bloemerts heeft dat vrijdagochtend bekendgemaakt.

Hij heeft die knoop doorgehakt nadat de Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland donderdagavond besloten dat sanitaire voorzieningen op campings en in jachthavens dicht moeten. Die maatregel past in de steeds verdergaande aanpak van de uitbraak van het coronavirus.

Park met 60 staanplaatsen

Lang heeft hij er naartoe gewerkt. Volgende week vrijdag zou het dan eindelijk zo ver zijn: Bloemerts’ camperpark, met liefst 60 staanplaatsen, zou de poort openen. Maar de coronacrisis gooit lelijk roet in het eten.

Begin deze week moest al worden besloten af te zien van de geplande feestelijkheden rond de ingebruikname. Commissaris van de koning Jetta Klijnsma zou de officiële opening voor haar rekening nemen. Nu is beslist om Stee in Lhee ‘tot nader order’ helemaal gesloten te houden.

Bloemerts (49) is in Drenthe vooral bekend als voorman van LTO Noord. Hij is de spreekbuis van de boeren. Dat is en blijft hij maar de geboren Meppeler stond nu op het punt om ‘recreatieondernemer’ toe te voegen aan zijn visitekaartje.

Luxe ingericht, met sauna en spa

Strikt genomen had hij over een week het camperpark, luxe ingericht met onder meer een sauna en spa, toch in gebruik kunnen nemen. Veel camperaars hebben zelf immers alle sanitair aan boord. Bloemerts: ,,Maar het coronavirus is zo wijd verspreid, dat we geen risico’s moeten nemen. Er zijn nota bene honderd keer meer mensen besmet dan door testen is aangetoond. Ik neem dus mijn verantwoordelijkheid.”

Na het besluit van de Veiligheidsregio’s was het voor Jan en Sandra Bloemerts een korte nacht: ,,We hebben er lang over gesproken. Wat doen we? Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt. Het is een weloverwogen besluit.”

De financiële consequenties zijn niet gering. Bloemerts: ,,Dit is absoluut een aderlating. Gelukkig kunnen we het lijden.”

Terrein voor uitsluitend campers

Stee in Lhee is afgelopen winter gerealiseerd op een weiland in Lhee, tussen de boerderij van de familie Bloemerts en de buren van Landhotel De Borken. Campers zijn de laatste jaren snel populairder geworden. Maar doorgaans moeten camperaars een staanplekje zoeken op gewone kampeerterreinen, die ‘de campers’ erbij doen. Terreinen voor uitsluitend kampeerwagens zijn er nog nauwelijks en al helemaal niet van de omvang van Stee in Lhee.

Nieuws

menu