Jan Lukas van der Woude uit Linde schreef boek over zijn hulp aan kinderen in São Paulo: Shilaine, Engelen hebben ook moeders

Twaalf jaar lang toog Jan Lukas van der Woude uit Linde zo’n viermaal per jaar naar São Paulo in Brazilië. Nu bekommert hij zich op afstand om de kinderen in deze door hem als gevaarlijk aangemerkte stad, met zijn stichting Real Aid São Paulo. „Ik ben daar in 2013 voor het laatst geweest, het lukt niet meer. Ik loop niet zo makkelijk meer en nu is er corona. Dat is wel jammer voor de families en al die mensen daar.”

Jan Lukas van der Woude met zijn boek in zijn werkkamer in Linde.

Jan Lukas van der Woude met zijn boek in zijn werkkamer in Linde. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Van der Woude schreef het boek Shilaine, Engelen hebben ook moeders en wil zo blijvend aandacht vragen voor het leven van met name kinderen in de favela’s, de sloppenwijken van de wereldstad. Jan Lukas van der Woude werd 76 jaar geleden in Emmen geboren, emigreerde op zijn tiende met het gezin naar Brazilië omdat zijn vader daar een plantage over zou nemen. Het liep allemaal anders en uiteindelijk kwam de familie berooid weer terug in Nederland. Als jong ventje maakte het land en de bevolking echter grote indruk, het zaadje was geplant.

Nieuws

menu