Jan Pasman is benoemd tot erelid van SV Nieuwleusen

Jan Pasman is benoemd tot erelid van SV Nieuwleusen. Rieks Folkerts

Nieuwleusen - Jan Pasman, actief lid en vrijwilliger van SV Nieuwleusen, is zaterdag - tijdens de open dag - benoemd tot erelid van de vereniging. Voorzitter Erwin van Leussen noemde Pasman ‘een bijzondere man, die heel veel tijd en energie in de club heeft geïnvesteerd en dat nog steeds doet’.

Van Leussen gaf een opsomming van alle activiteiten die Pasman voor de vereniging doet en heeft gedaan. Zo is Pasman al jaren betrokken bij de jeugdcommissie, als coördinator en bestuurslid jeugdzaken. Samen met Harm Jan Haak en Piet Elzinga is hij de grondlegger van het plan om de jeugd van SV Nieuwleusen naar een hoger niveau te brengen. ‘De resultaten zien we. Daar gaan we de komende jaren zeker de vruchten van plukken’, stelde de voorzitter vast.

Aanspreekpunt

‘Na je carrière als bestuurslid maakte je onderdeel uit van allerlei voetbalzaken. Je ging en gaat op bezoek bij nieuwe leden en hun ouders. Je hebt diverse toernooien georganiseerd en runde de kledingcommissie. Ook een specialiteit van je is het uitzoeken van voetbalkleding in de zomermaanden. Je bent betrokken bij de oprichting van onze voetbalschool en leider van ons 4e seniorenteam, dat vorig jaar glansrijk kampioen is geworden .Verder heb je uitstekende contacten bij de KNVB en andere sportverenigingen, wie kent jou niet? Jan, je bent het aanspreekpunt voor onze leden.’

Dankzij de inbreng van Pasman heeft de vereniging nu ook twee kunstgrasvelden. Om de grote betrokkenheid van Pasman te illustreren, vertelde Van Leussen: Je bent bij nacht en ontij op de club. Ik was hier ooit op een tijdstip in de zomerstop, waarvan ik zeker wist dat er niemand zou zijn. En toch was het hek open. Ik ging op onderzoek uit en ja hoor: daar stond Jan Pasman. Ik vroeg wat je toch aan het doen was en jij zei ‘‘Ach, ik dacht binnenkort beginnen de trainingen en de wedstrijden weer, dus laat ik voor elk team de ballen maar oppompen en de waterzakken klaarmaken. Ik doe dat met veel plezier en dan hoeven de leiders dat niet meer te doen.’’ Jij neemt veel mensen ongemerkt heel veel werk uit handen’, aldus Erwin van Leussen.

Feestweek

De festiviteiten van de voetbal- en de korfbalvereniging zijn goed verlopen, Veel bezoekers hebben de nieuwe accommodatie van de beide verenigingen bezocht. Voorzitter Erwin van Leussen blikt zondagmorgen terug: ‘We kijken terug op een supergeslaagde feestweek, er was positieve energie vanuit onze vereniging en dat vertaalde zich naar een grote opkomst bij de activiteiten. Er werd feestgevierd en we sloten af met een emotionele benoeming tot erelid van Jan Pasman.’

Nieuws

menu