Jan Veenstra wil een wagenspelfestival in De Wolden in kader van het culturele jaar

Schrijver Jan Veenstra uit Linde heeft en plan ingediend bij de gemeente De Wolden voor het organiseren van een wagenspelfestival. Dat moet dan plaatsvinden in het kader van de Culturele Gemeente van Drenthe, een predicaat dat De Wolden vanaf de zomer van 2023 een jaar lang mag dragen.

Sfeervolle setting voor een wagenspel: het publiek in Echten genoot in 2021 vanaf hooibalen van 'De wraak van Mina Koes'.

Sfeervolle setting voor een wagenspel: het publiek in Echten genoot in 2021 vanaf hooibalen van 'De wraak van Mina Koes'. Foto: Henk Sieders

Zelf is Veenstra net bevallen van een nieuw wagenspel, dat in 1267 speelt, wanneer de Bisschop van Utrecht de Domtoren wil bouwen en waar ook een sterke link naar Drenthe is te vinden. Het wagenspel De Wraak van Mina Koes, dat vorig jaar zo succesvol door vele dorpen ging, was ook al door hem geschreven. De laaiend enthousiaste reacties van publiek en spelers deed Veenstra beseffen dat van het wagenspel een traditie gemaakt moet worden. „Je kunt met relatief korte producties alle dorpen bij langs. Ik vind het leuk om te kijken of er in de rest van Nederland ook wagenspelen worden gemaakt. Laat ze maar een weekend lang naar De Wolden komen.”

Geen enkele drempel

Nieuws

menu