Jan en Femmie Westerhof uit Havelte vierden woensdag hun 60-jarig huwelijk. De bruiloft leek destijds een 'moetje', maar was stiekem 'een beetje bewust'

Feest woensdag voor Jan en Femmie Westerhof-Kuik. Het echtpaar uit Havelte viert de 60ste huwelijksdag en is nog altijd even gelukkig als op die halfbewolkte dag in 1961 toen de twee op het gemeentehuis in Havelte trouwden.

Burgemeester Jager bracht het echtpaar een bloemetje.

Burgemeester Jager bracht het echtpaar een bloemetje. Foto: Gerrit Boer

Jan Westerhof werd geboren in 1940 in Darp. Twee jaar later zag Femmie Kuik het levenslicht in Uffelte. De twee groeiden op in eigen dorp. Jan ging direct na de lagere school aan het werk in het magazijn bij de levensmiddelenzaak ViVo van de gebroeders Kiers. Femmie stapte dagelijks op de fiets om vanuit Uffelte naar Ruinen te gaan om daar onderwijs aan de Landbouw Huishoudschool te volgen. De twee kwamen elkaar tegen op een dansavond bij zaal Rozendal in Uffelte. Femmie was toen 16 jaar. De charmant knipogende Jan viel haar direct op. En ook de inwoner van Darp had zijn ogen niet in de zak die avond. „Haar gemoedelijkheid en mooie lachende ogen vielen direct op”, weet hij zich nog goed te herinneren.

Nieuws