Jan en Roelie Oosterveld in Nijensleek vieren 65-jarig huwelijk. 'Op onze trouwdag lag er een dik pak sneeuw, dat is vandaag wel anders'

Jan en Roelie Oosterveld. Foto: Marieke van Raalte

Het is feest aan de Schoolweg in Nijensleek: Jan en Roelie Oosterveld vieren hun 65-jarig huwelijk. Van de Schoolwegbewoners ontvangt het bruidspaar een grote mand met lekkers.

Jan en Roelie werden beide geboren in Wapserveen. Toen Roelie 3 jaar was, verhuisden haar ouders naar de Hoofdweg in Nijensleek. Pas jaren later, Jan was inmiddels 23 en Roelie 20 jaar, kwamen ze elkaar tegen op een dansavond bij Blok in Wapserveen. Ze kregen verkering en twee jaar later traden ze in het huwelijk.

Na hun trouwen verhuizen ze naar een andere woning in Nijensleek, voordat ze in 1964 hun huidige woning aan de Schoolweg bouwen. Met vier kinderen, drie dochters en één zoon, is er altijd reuring in en rondom huis. Beiden zijn altijd actief geweest in het dorps- en verenigingsleven: bridgen, biljarten, kaarten, de Plattelandsvrouwen en de buurtbarbecue. Er worden veel herinneringen aangehaald.
„We hebben een hoop zien veranderen aan de Schoolweg, maar het is nog steeds een heel gezellige straat,’ vertelt Jan. „De kinderen hebben hier nog op school in Griet’nsteede gezeten. Daarna werd het dorpshuis. Toch jammer, dat had hier nooit mogen verdwijnen.”

Ommetje

Jan is bijna 90, maar hij fietst nog graag een ommetje en werkt nog steeds in zijn tuin. Roelie is wat minder mobiel, maar geniet van haar uitzicht op de straat én houdt veel telefonisch contact, ook met de plattelandsvrouwen. Ook geniet ze van haar drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. „De kinderen komen straks nog langs. De burgemeester kwam toen we 60 jaar getrouwd waren. Dit jaar is alles anders, we hebben overlegd dat hij niet komt, maar we krijgen een bos bloemen. Ook mooi! Op onze trouwdag lag er trouwens een dik pak sneeuw, dat is vandaag wel anders.”

Nieuws

menu