'Je doet het met z’n allen, dus het is echt een groot sociaal gebeuren' | Dagboek van Wieger Visser, organisatie Wampex Vledder

Wieger Visser. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Wieger Visser uit Vledder, een van de organisatoren van de 32ste Wampex Vledder, die vrijdag 13 januari wordt gehouden.

Vrijdag 6 januari

Zit vanaf maandag al thuis met de griep, maar het was niet alleen griep. Na een positieve test blijkt dat ik ook corona heb. Deze hakte er even flink in, want ik moest behoorlijk aan energie inleveren, de fut was er aardig uit. Vandaar dat ik deze morgen ook niet zo vroeg opsta.

Probeer langzamerhand weer wat zaken op te pakken. Thuis eerst maar even inloggen op mijn werk en kijken of ik de binnengekomen mails kan wegwerken.

In de middag toch maar even aan de slag met de Wampex, want ja, over een week is het vrijdag de 13e en wordt de Wampex van Vledder gehouden. Door corona kon dit evenement de afgelopen twee jaar niet doorgaan, maar nu is het dan weer zover. Qua organisatie is er al veel gebeurd, maar er moet ook nog veel gebeuren. Ik ga eerst maar even aan de slag met het afronden van de bezetting van de vele vrijwilligers op de diverse posten.

Hierna is de fut er alweer aardig uit en ga ik maar eens lekker ontspannen naar het schaatsen kijken.

Zaterdag 7 januari

Ook deze morgen niet al te vroeg opgestaan. Lekkere nachtrust gemaakt en de dag rustig beginnen. Daarna even naar buiten en bij onze geit kijken en deze wat eten geven. Ja en dan natuurlijk even op de mobiel kijken of er nog berichtjes binnen gekomen zijn. Nou die zijn er zeker binnengekomen. Met name in de week voorafgaand aan de Wampex is het altijd raak. Eerst maar even een aantal berichtjes beantwoorden en een aantal zaakjes regelen.

Ik begin mij wel steeds iets beter te voelen, maar de energie is er nog niet helemaal. Gelukkig is er schaatsen op de tv, dus daar ga ik lekker naar kijken.

Aan het eind van de dag de andere bestuursleden van de Wampex meegedeeld dat ik zondagmorgen niet ga en kan helpen met de voorbereidingen voor de Wampex. De zondagmorgen voor de Wampex verzamelen we ons altijd om 8.00 uur bij de brandweerkazerne in Vledder en gaan we als commissie samen met de brandweerlieden van Vledder al aan de slag met de voorbereidingen.

Zondag 8 januari

Ik sta deze morgen iets vroeger op en zei tegen Neeltje, ik wil straks toch even naar de jongens die bezig zijn met de voorbereidingen van de Wampex, dan kan ik tegelijkertijd ook nog even een klein stukje van de route controleren. Natuurlijk kom ik niet te dicht in de buurt van anderen en gelukkig is het in de buitenlucht. Heb even bij de opbouw van opdrachten gekeken en samen met andere commissieleden een aantal kompasstanden gecontroleerd.

Daarna ben ik direct weer naar huis gegaan en was de fut er ook wel weer uit. Het klinkt misschien saai maar ’s middags heb ik weer lekker naar het schaatsen gekeken. Wat een mooie sport is dit toch.

’s Avonds samen met Neeltje en Francien een spelletje gedaan, ‘Keer op keer’.

Maandag 9 januari

Deze morgen weer rustig aan gedaan en bijna weer klachtenvrij, dus als het een beetje meezit dinsdag weer naar het werk in Diever. Net als iedere morgen eerst de geit even eten geven. Verder samen met Neeltje koffie gedronken. Zij gaat op pad voor ‘tafeltje dekje’. Ik ga inloggen op mijn werk om de binnengekomen e-mails waar mogelijk te beantwoorden.

Daarna samen een broodje gegeten en even bijkomen in een lekkere stoel. Daarna weer even aan het thuiswerken geweest. Aan het eind van de dag en de avond weer even aan de slag geweest met de Wampex. Even contact gehad met de andere commissieleden en gevraagd naar de stand van zaken.

Dinsdag 10 januari

We zijn ’s ochtends eerst naar het ziekenhuis in Heerenveen geweest. ’s Middags ben ik naar het werk in Diever gegaan en heb ik mijn werk daar weer opgepakt. Aan het eind van de middag was het qua energie ook wel weer genoeg.

Toch ben ik ’s avonds aan de slag gegaan met de Wampex. Binnengekomen berichtjes beantwoorden en de bezetting van de posten definitief maken. Gelukkig hebben we alles aardig onder controle, maar dat wil niet zeggen dat we niets meer hoeven te doen, integendeel er zijn zaken die je altijd op het laatste moment nog even moet regelen.

Woensdag 11 januari

Weer lekker naar het werk. Vandaag nog, want donderdag en vrijdag ben ik vrij en bezig met de Wampex. Zo’n hele week staat toch voor een groot deel in het teken van de Wampex. Je voelt je er verantwoordelijk voor dat dit evenement vrijdag weer geslaagd gaat eindigen en je terug kunt kijken op een goede editie. Gelukkig voel je je niet alléén verantwoordelijk, dit geldt ook voor de andere commissieleden en de vele vrijwilligers die ons helpen. Het leeft enorm, ook op het werk word ik regelmatig aangesproken over dit evenement.

Vanaf het werk ben ik nog even bij de brandweerkazerne in Vledder aangegaan. Even kijken hoe het er voorstaat. Een hele groep vrijwilligers is vandaag bezig geweest met de voorbereidingen voor vrijdag, zoals het verzamelen van keten voor de diverse posten en het inrichten van de brandweerkazerne.

’s Avonds heb ik alle spullen verzameld die ik donderdag en vrijdag tijdens het uitzetten van de route nodig heb. Verder nog even wat berichtjes verwerkt en beantwoord.

Donderdag 12 januari

Op tijd opgestaan en op de fiets richting de brandweerkazerne in Vledder, waar we met elkaar om 8.00 uur hebben afgesproken. Samen met de opdrachtencommissie en de vrijwilligers die deze dag gaan helpen met het opbouwen van nog enkele opdrachten gaan we de werkzaamheden verdelen. Zelf ga ik met de andere commissieleden de route uitzetten en waar het kan de benodigde materialen aanbrengen. Een drukke dag, maar ook wel weer ontspannen. Dit komt doordat we volgens mij alles redelijk onder controle hebben.

Het is een evenement dat we samen met de vrijwillige brandweer van Vledder en de vele andere vrijwilligers al jaren succesvol weten te organiseren. Je doet het met z’n allen, dus het is echt een groot sociaal gebeuren. ’s Avonds verwelkomen we onze vrienden uit Polen, die ook dit jaar weer van de partij zijn. Ja, je moet er iets voor over hebben.

Nu ga ik lekker slapen, want morgen wordt een zware dag waarbij we meer dan 24 uur in touw zijn.

Nieuws

menu