Jeugd op de vlucht voor politie in Koekange, goed om met elkaar in gesprek te komen

Verschillende inwoners van Koekange keken donderdagmiddag verschrikt op. Ze zagen al loerend van achter de gordijnen een flink aantal politiemensen en boa’s achter jongeren aan vangen.

Met liefst veertig deelnemers, vijf jagende wethandhavers en de organiserende jongerenwerkers en sportfunctionarissen werd het middagje Hunted in Koekange een uitputtende strijd van kat en muis.

Met liefst veertig deelnemers, vijf jagende wethandhavers en de organiserende jongerenwerkers en sportfunctionarissen werd het middagje Hunted in Koekange een uitputtende strijd van kat en muis. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het werd ze echter al snel duidelijk dat het om een spel ging: Hunted, waarbij de deelnemende teams moesten proberen uit handen van de politie te blijven. Het werd met veertig deelnemers uit de hele regio een kat- en muisspel, waarbij zowel de jongeren als de jagers nogal wat van hun uithoudingsvermogen vergden. De hermandad was echter in het voordeeltje met gebruikmaking van een dienstauto en vier fietsen.