Jeugd van De Wolden staat er goed op bij CdK Jetta Klijnsma

Vrolijke conversatie in keet De Egge, met van links naar rechts Jorn Oetsen, Angela Pries, jongerenwerkster Jojanne van Elderen, wethouder Gerrie Hempen, Denise de Kleine, CdK Jetta Klijnsma en Riet Muller van de gemeente. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De jeugd van De Wolden staat er sinds zaterdag extra goed op bij de Drentse Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. Zij bracht een bezoek aan de Wijk en Koekange en liet zich eens goed informeren over verschillende projecten.

Door de boeren die het eerste Drentse groen gasnetwerk willen realiseren, en daar heel ver mee zijn, door de Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe, die het project ‘verwaarden groene reststromen’ in onder meer De Wolden en Westerveld toelichtte, maar ook door jongeren.

Jorn Oetsen, Angela Pries en Denise de Kleine toonde de CdK keet De Egge, binnen ging de commissaris ondanks het strakke schema uitgebreid met de jeugd in gesprek. Onder meer over hoe ze de coronaperiode door zijn gekomen, maar ook over de keet. Vera Vos en Jojanne van Elderen vertelden buiten bij hun gele bus en de zelfgemaakte bushalte over het project Passie op het Platteland, waarmee ze al maanden door de gemeente trekken om jongeren en hun passie voor het voetlicht te brengen. En dat zijn er nogal wat, later in het najaar wordt een en ander gepresenteerd. Op de site www.passieophetplatteland.nu is al van alles te vinden.

Nieuws

menu