Jeugdige AVD-atleten Dwingeloo aan de bak bij medaillewedstrijd

Jeugd AVD in actie tijdens laatste medaillewedstrijd. Eigen foto AVD

De laatste medaillewedstrijd van dit seizoen voor atletiekvereniging DOS vond zaterdag plaats. Met 15 atleten was de vereniging weer sterk vertegenwoordigd in Steenwijk bij Start’78.

Maurits Reijnaars is net lid, maar deed meteen mee aan de wedstrijd. Bij het medicijnbalstoten pakte hij meteen de eerste plaats met een stoot van 4,65 meter. Bente Daleman verbeterde haar eigen clubrecord op de 600 meter en werd eerste met een tijd van 2.21.6 minuten. De even oude Maud Bruulsema verbeterde zichzelf zelfs op drie onderdelen. Bij het verspringen kwam zij tot 2,07 meter. Axelle Hoeve doet mee met de minipupillen, maar is eigenlijk nog een jaar jonger. Dat deert haar niets, want op de 600 meter pakte zij het clubrecord af van Laura Hoen en verbeterde de tijd tot 2.34.7 min. Ook Iris Bode verbeterde zichzelf op drie onderdelen. Op de 40 meter sprint kwam zij in een tijd van 7,7 sec. over de finish. De even oude Lieke de Jong overtrof zichzelf eveneens op drie onderdelen. Met een sprong van 2,45 meter bij het verspringen werd zij 2 e .

Verbeteren

Matthias Wolters heeft al mooie persoonlijke records staan, maar wist zichzelf toch te verbeteren bij het kogelstoten met een stoot van 3,44 meter. Teun Bruulsema verbeterde zich ook bij het kogelstoten en haalde zelfs 4,73 meter. Kato Smits deed mee in dezelfde categorie bij de meisjes. Op de 1000 meter liep zij een fantastische race naar een nieuw clubrecord in 3.56.5 min. Onze schaatser Tamar Daleman liet zien ook over sterke armen te beschikken. Bij het kogelstoten kwam zij tot 4,12 meter. Kevin Zantinga verbeterde zichzelf bij het verspringen met een sprong van 2,98 meter. Maxim Hoeve bleef op alle onderdelen dicht bij zijn eerdere prestaties, maar speerwerpen was nieuw voor hem. Hij haalde een afstand van 12,82 meter. De even oude Sofie Bode sprong hoog in een nieuw persoonlijk record naar 1,25 meter en pakte daarmee ook het clubrecord van Marin van Triest bij de D-junioren af. Marin zette dat meteen even recht bij de C-junioren en sprong 1,40 meter hoog. Direct na deze sprong moest zij een 800 meter lopen. Niet een ideale voorbereiding, maar het zal de adrenaline zijn geweest, want ook daar liep zij een clubrecord in een tijd van 3.06.8 min.

Heb je zin gekregen om ook mee te doen met atletiek? Wij trainen iedere woensdagavond van 18 tot 19 uur met kinderen van 5 tot circa 11 jaar. De oudere kinderen trainen vanaf 19 uur. Iedereen mag vrijblijvend een keer meedoen. Informatie kan worden verkregen bij [email protected] .

Nieuws

Meest gelezen