Jong geleerd is oud gedaan bij Frommelcorso in Vollenhove

Trots presenteert de schooljeugd hun creatie bij het Frommelcorso. Foto Wilbert Bijzitter

Basisschooljeugd uit Vollenhove hield zaterdag al weer voor de achtste keer een frommelcorso in De Burght. Dit is als het ware een miniatuur-editie van het corso dat in augustus wordt gehouden. De bloemen zijn namelijk vervangen voor bolletjes crēpepapier.

Het maken van zo’n klein wagentje is makkelijker gezegd dan gedaan. Want de kinderen moeten niet alleen duizenden plukjes crēpepapier tot bolletjes rollen. Ook het bedenken en realiseren van het wagentje is een taak van de deelnemers. Toch zijn er ieder jaar weer tientallen ‘frommelcreaties’ die aan het publiek voorbij trekken.

De V.V.V.V. organiseert het Frommelcorso in samenwerking met de plaatselijke basisscholen. Het is volgens de organisatie belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het corso en het wagenbouwen: „Kinderen kunnen nu in het klein ervaren wat er allemaal bij het bouwproces komt kijken. Hopelijk worden ze zo enthousiast, dat ze later echte corsowagentjes gaan maken. De jeugd van nu, dat zijn tenslotte de wagenbouwers van de toekomst.”

Onder grote belangstelling presenteerden de jonge bouwgroepen zaterdag hun creaties in De Burght in Vollenhove.

Nieuws

menu