Organist Hermen van Arnhem uit Staphorst dingt mee naar publieksprijs

Hermen van Arnhem, een van de deelnemers van Feike Asma Concours. Foto: Jan-Willem van Braak

Binnenkort gaat het door Johannus Orgelbouw georganiseerde Feike Asma Concours voor amateur-organisten in aangepaste vorm weer door. Hermen van Arnhem uit Staphorst is een van de deelnemers.

Vanwege de geldende maatregelen vindt het concours nog niet fysiek plaats.

Deelnemers konden in de voorronde een video inzenden. De winnaars hiervan doen op zaterdag 18 september met een koraalwerk mee aan de finale, die gehouden wordt in de Feike Asma concertzaal van Johannus Orgelbouw in Ede. De jury bestaat uit de organisten Harm Hoeve, Wybe Kooijmans en Everhard Zwart en Martin van Heerde van Johannus Orgelbouw. Er vallen prijzen te winnen in verschillende categorieën.

Nieuw dit jaar is dat er naast de juryprijs ook een publieksprijs te winnen valt. Het publiek kan een stem uitbrengen op één van de ingezonden video’s, waaronder ook die van enkele Staphorster jongeren. De bijdragen van Hermen van Arnhem (13B), Dennis Dunnink (16A) en Joas van Marle (11A) en van Dalfsenaar Luuk Schuurman (10C), organist van de Hervormde kerk van Rouveen, zijn te bekijken op de website van het Feike Asma Concours. Op deze site kan tot en met 17 september gestemd worden op een deelnemer naar keuze.

Nieuws

Meest gelezen