Jongeren uit Dwingeloo trekken aan de bel. 'Gemeente, help ons met woningbouw'

Marit Gorter, Jens Luinge en Niels Nieuwenhuis zijn eind twintig, wonen in een huurwoning in Dwingeloo en zijn toe aan de volgende stap: een koopwoning. In Dwingeloo, want daar hebben ze hun vriendenkring, baan of vrijwilligerswerk. Maar vind maar eens een betaalbare woning in Dwingeloo. Tijd om zich te laten horen dus. „We proberen een voet tussen de deur te krijgen bij de gemeente.”

Jens Luinge, Marit Gorter en Niels Nieuwenhuis op de locatie van de oude Storkschool. Deze starters hebben moeite een koopwoning te bemachtigen.

Jens Luinge, Marit Gorter en Niels Nieuwenhuis op de locatie van de oude Storkschool. Deze starters hebben moeite een koopwoning te bemachtigen. Foto: Gerrit Boer

De directe aanleiding was het moment dat de Dwingelers hoorden dat een tussenwoning in een recent woningbouwplan 350.000 euro gaat kosten. Kans verkeken, veel te duur. Ze besloten zich te laten horen en Marit Gorter (27) sprak twee weken geleden in tijdens een politieke avond over de omgevingsvisie. Ze beschreef de moeilijke positie van jongeren op de huizenmarkt. Haar verhaal werd gehoord, en dat gold ook voor de opmerking dat maar weinig jongeren wisten dat er een omgevingsvisie kwam en dus niet hebben meegepraat.

Nieuws

menu