Jongerenraad Staphorst heeft een nieuw bestuur

Klaas-Jan Boessenkool (rechts) overhandigt het voorzittersfluitje overhandigt aan Niels Ubak. Jongerenraad Staphorst

Staphorst - De Jongerenraad van Staphorst heeft een nieuw bestuur gekozen. Na ruim twee jaar geeft Klaas-Jan Boessenkool het door de burgemeester geschonken voorzittersfluitje door aan Niels Ubak.

Dané Kisteman is de nieuwe secretaris van de raad en Pieter Oosterling neemt de taak van penningmeester op zich. ‘Naast een nieuw bestuur hebben zich recent nog een aantal nieuwe leden bij de Jongerenraad gevoegd’, vertelt Niels Ubak. ‘Mede door deze veranderingen kunnen we in 2019 weer fris van start. Gelukkig zal Klaas-Jan met zijn waardevolle ervaring ook aanblijven als lid.’

Advies

De Jongerenraad bestaat uit jongeren tussen de 16 en 25 jaar en is in 2016 ingesteld door de gemeenteraad. De jongeren geven gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeenteraad en participeren in diverse werkgroepen binnen de gemeente, zoals de werkgroep oud en nieuw en het platform alcohol en drugs. Momenteel bestaat de raad uit zeven jongeren: Niels Ubak, Dané Kisteman, Pieter Oosterling, Naomi Mussche, Jesper Kisteman, Klaas-Jan Boessenkool en Herbert Kisteman.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Aanmelden om ook mee te denken over onderwerpen in Staphorst die jongeren aangaan kan via jongerenraadstaphorst@gmail.com of benader een van de leden. Vrijblijvend een avond meekijken kan altijd.

Nieuws

menu