Jongerenraad Staphorst roept de jeugd op om te stemmen

Foto: Shutterstock

Jannet Dunnink, Lars Krale en Naomi Mussche van de Jongerenraad Staphorst roepen hun leeftijdsgenoten op om te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

Het is niet zo gek dat zij deze oproep doen. In de gemeente Staphorst zijn rond de 1.800 jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar. In totaal zijn er 12.607 stemgerechtigden. Dat betekent dat jongeren samen goed zijn voor ruim 14 procent van de stemmen. 270 jongeren in de gemeente mogen voor de eerste keer stemmen. Afgelopen week ontvingen zij een brief van burgemeester Jan ten Kate met een oproep om hun stem uit te brengen.

De Jongerenraad Staphorst maakte verschillende filmpjes die de komende dagen gedeeld worden op de social media kanalen van de gemeente. Alle filmpjes zijn nu al te bekijken via de website van de gemeente.

In de filmpjes belichten de jongeren verschillende onderwerpen. Zo vertelt Lars hoe je er achter komt op wie je kunt gaan stemmen, vertelt Jannet waarom het zo belangrijk is om te gaan stemmen en laat Naomi zien hoe het stemmen gaat.

Nieuws

menu