Jubileum van Huttendorp Staphorst gaat niet door: geen 20ste editie dit jaar

Tijdens de voorgaande editie werd er volop gebouwd. Frens Jansen

Staphorst - De Gemeente Staphorst kan en mag dit jaar geen bouwvergunning verlenen aan de circa 150 ‘woningen’ waarmee Staphorst zou worden uitgebreid van 11 tot en met 13 augustus. In verband met de coronacrisis en de gevolgen daarvan, kan ook Huttendorp Staphorst helaas geen doorgang vinden.

„Voor heel veel kinderen zal het een teleurstelling zijn. Wij als comité hadden graag, samen met onze trouwe vrijwilligers, weer onze schouders gezet onder dit jaarlijkse evenement om onze kinderen een paar mooie dagen te geven”, laat de organisatie weten. Dit jaar zou het de twintigste editie van Huttendorp Staphorst zijn en daar had de organisatie graag wat aandacht aan willen schenken.

Online doneer actie

Maar er is meer dan alleen teleurstelling bij de kinderen en bij de organisatie. Het niet doorgaan van Huttendorp Staphorst heeft namelijk ook als consequentie dat er geen inkomsten zijn, waardoor de Stichting Ontmoeting, die de netto opbrengst jaarlijks in ontvangst mag nemen, ook geen inkomsten ontvangt van Huttendorp Staphorst.

Daarom wordt er een online doneer actie gestart waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan het werk van Stichting Ontmoeting. Deze actie zal via www.huttendorpstaphorst.nl en diverse online media nader onder de aandacht worden gebracht.

Volgend jaar

„Het zou fijn zijn als door middel van deze actie toch nog een mooi bedrag overgemaakt kan worden aan Stichting Ontmoeting, die zich inzet voor kwetsbare mensen. Ook die mensen hebben onze hulp juist op dit moment en in de huidige omstandigheden zo hard nodig. We hopen dat het Huttendorp Staphorst volgend jaar weer gehouden kan en mag worden en dat we de kinderen en allen die hierbij betrokken zijn weer mogen ontmoeten”, aldus de organisatie.