Judovereniging Jigoro Kano uit Ruinen is gestart met trainen op nieuwe locatie en kijkt uit naar gesprek met gemeente over huurbedrag

Met vereende krachten verhuizen bestuursleden en judoka?s judomatten naar de nieuwe trainingslocatie. Foto: Jigoro Kano

Judovereniging Jigoro Kano uit Ruinen traint dit seizoen in dorpshuis ‘t Neie Punt aan de Jan Wierengaweg in Ruinen. Iedere dinsdag- en vrijdagavond wordt de grote zaal op de begane grond omgetoverd tot een heuse ‘dojo’ (judozaal): tafels en stoelen gaan aan de kant om plaats te maken voor 60 vierkante meter judomatten.

Op een hete zomeravond in augustus hebben bestuursleden en judoka’s met vereende krachten de judomaterialen verhuisd van sporthal De Marse naar de nieuwe trainingslocatie. De medewerkers van ’t Neie Punt hadden al opbergruimte vrijgemaakt voor de karren met judomatten en voor de kisten met extra judopakken die gebruikt worden bij proeflessen en workshops.

Er is getest hoe de matten het beste neergelegd kunnen worden en er is overlegd met andere verenigingen over de samenwerking: op de dinsdagavond komen koersbal, judo en bridge immers kort achter elkaar in het dorpshuis. In de week van 5 september was alles klaar voor de eerste trainingen, tot grote tevredenheid van trainer Rezin van der Kamp: „In deze ruimte kunnen de judoka’s goed focussen op de les en hoef ik mijn stem niet te verheffen om gehoord te worden. Ook is het leuk dat er bewoners komen kijken naar de trainingen.”

Volle pond betalen

Sinds de noodgedwongen verhuizing van de kleine gymzaal naar de grote sporthal hingen de hoge kosten voor de zaalhuur zwaar boven het hoofd van de vereniging: met ingang van zomer 2023 zouden ze het volle pond moeten gaan betalen. „Dat is voor een kleine vereniging als Jigoro Kano niet op te brengen. De gemeente heeft aangegeven dit najaar met ons in gesprek te willen gaan over de zaalhuur, dus daar kijken we naar uit”, aldus voorzitter Arda van Dam. „Ze konden echter nog niets beloven over het aanpassen van het bedrag. Als bestuur zijn we verantwoordelijk voor een gezonde financiële situatie van de vereniging, vandaar dat we nu deze keuze hebben gemaakt.”

Een keer kennismaken met judo? Meld je aan voor een proefles via info@jigorokano.nl. De trainingen op dinsdagavond zijn van 17.00 tot 18.00 uur en zijn voor zowel beginners en gevorderden. Op vrijdagavond is er van 17.00 tot 18.00 uur training voor beginnende judoka’s en van 18.00 tot 19.00 uur voor gevorderde judoka’s.

Nieuws

menu