Juf Ineke Boshove staat al veertig jaar voor de klas. Jubileum viert zij met 'haar' kinderen van KC De Klimtoren in Drogteropslagen

Juf Ineke Boshoven laat zich verrassen door een goochelaar. Foto: Gerrit Boer

Juf Ineke Boshove van KC De Klimtoren in Drogteropslagen kan op 11 maart zeggen dat zij 40 jaar in het onderwijs werkt. Op vrijdag 10 maart vierde ze haar jubileum met de leerlingen en collega’s van KC De Klimtoren.

Vanaf haar 20ste jaar heeft Ineke op verschillende scholen gewerkt. Zij begon als kleuterleidster in een groep met 43 kleuters en werd later hoofdleidster in Nieuwleusen.

Ineke vervolgde haar loopbaan later binnen de gemeente De Wolden bij Stichting Wolderwijs. Eerst in Ansen, tien jaar later in Linde en nog eens tien jaar later in Drogteropslagen. Zoals Ineke zelf zegt: „Het houdt je scherp om na ongeveer tien jaar van school te wisselen.”

Ineke startte als kleuterleidster, maar in Ansen, Linde en Drogteropslagen werd zij een vast gezicht voor de midden- en bovenbouwgroepen. Ineke is een leerkracht die zich helemaal thuis voelt op een kleinere dorpsschool, zij krijgt energie van de leerlingen, collega’s en ouders. Dit zie je terug in haar werkzaamheden. Naast leerkracht van de bovenbouw, biedt Ineke extra zorg aan aan leerlingen buiten de groep en is zij een dagdeel in de week locatie-coördinator. Op KC De Klimtoren hoopt iedereen dat ze nog lang met haar samen mogen werken.

Nieuws

menu