KC de Bron uit Nijensleek viert 100-jarig bestaan met jubileumboek en reünie

Om het jubileum van de school te vieren is er een speciaal jubileumboek gemaakt.

Om het jubileum van de school te vieren is er een speciaal jubileumboek gemaakt. Foto aangeleverd

Kindcentrum De Bron in Nijensleek viert over twee maanden het 100-jarige bestaan. Een speciale commissie met oud-leerlingen, ouders en leerkrachten van de school legt zich toe op de organisatie van diverse activiteiten.

Naast een kinderfeestweek is er een jubileumboek in de maak. Ook is er op zaterdag 13 mei een reünie voor oud-leerlingen, oud-leerkrachten en alle andere oud-betrokkenen.

De school in Nijensleek heeft in de loop der jaren verschillende benamingen gekregen. De school uit Nijensleek stamt uit 1923. Tot 1987 droeg de christelijke lagere school de naam ‘School met den Bijbel’. Als de school zich uitbreidt en een interne verbouwing ondergaat, krijgt de school een andere naam: CBS De Bron. In 2016 gaat de school samenwerken met PlusKinderopvang en de naam verandert dan in de huidige ‘KC De Bron’.

Bijzondere gebeurtenissen in jubileumboek

De benaming van de school is een van de onderwerpen die je terug kunt lezen in het prachtige jubileumboek. Andere boeiende onderwerpen -die bij menigeen nostalgische herinneringen zullen oproepen- zijn de rommelmarkt, trouwerijen, het luchtgevecht of de schoolkampen.

Maar ook de persoonlijke herinneringen en bijzondere foto’s maken het een waardevol jubileumboek voor iedereen met een persoonlijke band met de school. Het jubileumboek is te bestellen via de website onderaan dit bericht.

Reünie

Om het 100-jarige bestaan van de school te vieren met de oud-leerlingen wordt er een reünie gehouden. Onder het genot van een kop koffie, een drankje, een hapje en muziek je oud-klasgenoten en oud-leerkrachten weer ontmoeten. Ontdekken hoe het met iedereen gaat en hoe het iedereen is verlopen in de afgelopen jaren. En vooral: samen herinneringen ophalen over de schooltijd, de juffen en meesters, de schoolreisjes.

Het schoolgebouw heeft veel veranderingen en verbouwingen gehad. Herken je de school nog uit je eigen tijd? Je ontdekt het gauw genoeg tijdens een rondleiding in het schoolgebouw van nu. Of bezoek de tentoonstelling en ga 100 jaar terug in de tijd; de verschillen tussen nu en toe. De school doet een oproep aan de oud leerlingen: „Heb je op de Bron in Nijensleek gezeten en denk je ‘Wauw wat leuk en gezellig’. Meld je dan aan. En geef het door aan andere mensen die hier ook op school zaten. Er zijn al bijna 150 aanmeldingen.”

Opgeven voor de reünie kan via www.debroncbs.nl/aanmelden .