Ken Besuijen komt voor een optreden naar De Karstenhoeve

Samen met pianist Edwin Paarlberg wil Ken Besuijen het publiek in Ruinerwold een avond bezorgen om niet gauw te vergeten. Aangeleverde foto

De oud-Meppeler Ken Besuijen treedt op 24 maart op in museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold. Samen met pianist Edwin Paarlberg wil Ken het publiek in Ruinerwold een avond bezorgen om niet gauw te vergeten.

Hij neemt de aanwezigen mee op een reis door het Nederlands theaterlandschap waarin het kleinkunstlied, lollige conferences en de nodige grappen centraal staan.

Al op 16-jarige leeftijd speelde Ken Besuijen (Meppel, 1994) in deze omgeving zijn eerste voorstellingen met het repertoire van Wim Sonneveld. In de jaren erop is de olievlek langzaam uit gaan breiden en heeft hij zijn voorstellingen al door het hele land gespeeld. In theaters, tussen de schuifdeuren en bij tal van verenigingen. Inmiddels is hij 28 jaar en speelt hij dit repertoire nog altijd met grote overtuiging en veel bewondering voor de oude meester.

Variétévoorstelling

Het is niet bij Wim Sonneveld gebleven, want Ken heeft inmiddels ook ander repertoire in zijn voorstelling opgenomen. Toen hij afgelopen zomer werd gevraagd een variétévoorstelling te maken rondom de Art Nouveau (in Theater Pepijn van Paul van Vliet in Den Haag) is hij in de vroegste geschiedenis van het Nederlands amusement gedoken en kwam hij uit in de jaren na 1900 waarin Koos Speenhoff en Jean-Louis Pisuisse furore maakten. Het is wonderlijk om mee te maken hoe spitsvondig hun teksten waren en vooral ook hoe actueel ze nog zijn.

Nieuws

menu