De Bron in Nijensleek viert 'week van het kindcentrum' met taart en opname videoclip

Een feestelijke week op kindcentrum De Bron. Foto: Aangeleverde foto

Kindecentrum De Bron in Nijensleek viert ieder jaar de ‘week van het kindcentrum’. Dit keer met een extra feestelijk tintje want vijf jaar geleden werd PlusKinderopvang verbonden aan het kindcentrum.

PlusKinderopvang werd opgericht door Stichting Trefonderwijs (Zuidwest-Drenthe) en Kindpunt (Meppel).

De week startte voor de juffen op smakelijke wijze, uit handen van de directie van PlusKinderopvang en Stichting Trefonderwijs ontvingen zij een taart.

De peuters mochten de hele week in hun favoriete verkleedoutfit op school komen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en natuurlijk wilden ze hun outfit graag showen aan de andere kinderen en de juffen.

Videoclip

Dinsdag was er een gezamenlijke activiteit voor de kinderen: de opname van een videoclip. Elke groep mocht een favoriet nummer kiezen, zelfs de babygroep deed mee. Ronald Buld van Multiebuldtie maakte een film van de activiteiten die de kinderen hadden gekozen om te laten zien. Tijdens de opnames bleek duidelijk dat er volop creatieve, muzikale en danskwaliteiten bij de kinderen zit. Van alle clips is één video geproduceerd.

Een kijkje in de school

Op woensdag werd een wandeling door de school gehouden voor ouders, verzorgers, grootouders en andere belangstellenden. ‘Een mooie manier om iedereen coronaproef de kans te geven een kijkje te nemen in onze school’, aldus directeur Irna Oosterhuis. Na de route door de school stond er buiten een hapje en drankje klaar.

De week werd afgesloten door samen naar de resultaten van de filmopname te bekijken.

Nieuws

menu