Kindcentrum de Vuursteen in Wapserveen helpt Taman Indonesia

Kinderen van KC De Vuursteen bij Taman Indonesia. Eigen foto

Alle kinderen van kindcentrum de Vuursteen in Wapserveen hebben de afgelopen tijd gewerkt, gespeeld en geleerd over het thema ‘Taman Indonesia’. Ze besloten dit dierenpark te helpen, omdat het in coronatijd gesloten moest blijven en er weinig geld meer resteerde voor de dieren.

De leerlingenraad van KC de Vuursteen doet jaarlijks iets voor een goed doel. Dit jaar was gekozen om een organisatie uit de omgeving te helpen, die het door corona moeilijk had. Al snel kwamen de kinderen op Taman Indonesia uit, in het vlakbij gelegen Kallenkote. Het dierenpark heeft de afgelopen maanden geen bezoekers mogen ontvangen, dus geen inkomsten, maar de dieren moesten wel eten. De leerlingenraad heeft contact gezocht met Marlisa Wareman, eigenaar van Taman Indonesia, en hebben toen een muntjak geadopteerd als school.

Heitje voor een karweitje

Daarnaast werd een plan gemaakt om geld in te zamelen met een heitje voor een karweitje. Alle kinderen hebben thuis driftig klusjes gedaan en de kas goed gespekt. „We konden bij de afsluiting van het thema een bedrag van meer dan 400 euro overhandigen aan Marlisa van Taman Indonesia. Marlisa nodigde ons uit om het park te bezoeken. Met alle kinderen zijn we een dagdeel naar Taman Indonesia geweest, op de fiets of in de paardentram van de Maargieshoeve. We kregen daar een rondleiding en de kinderen mochten de verzorgers helpen met tellen van de vogels, aan de hand van een vogelspotkaart”, laat een vertegenwoordiger van de school weten.

Op school werden teksten gelezen, een heuse toko was in de school aanwezig met specerijen uit Indonesië en de kinderen hebben Wajang theaters gemaakt en gepresenteerd aan elkaar. Bij de afsluiting van het thema zijn de kinderen getrakteerd op een echte Wajang voorstelling en kregen de kinderen spekkoek om te proeven.

Nieuws

menu