Kinderen genieten in eigen huttendorp in Staphorst

Prachtige bouwwerken tijdens Huttendorp Staphorst deze week. Foto: Frens Jansen

Honderden kinderen hebben er twee jaar op moeten wachten omdat corona roet in het eten gooide. Deze week, de laatste week van de zomervakantie, was het eindelijk wel weer zover: Huttendorp Staphorst.

Een file van honderden meters donderdag halverwege de middag. Op de Ebbinge Wubbenlaan sluiten de laatste auto’s aan in de rij die via de Viaductweg en de Parallelweg richting het evenemententerrein gaat. Daar rijden de eerste auto’s langzaam tussen de rij bouwwerken door die de kinderen deze week hebben gemaakt. Voorgaande jaren waren ouders en andere belangstellenden altijd welkom om kriskras over het terrein te bewegen om de bouwwerken van hun kinderen en andere bekenden van dichtbij te bewonderen, dit jaar gaat alles net even anders.

Vanwege corona heeft de organisatie van Huttendorp Staphorst er voor gekozen een drive-through te realiseren. De met gele mutsen gehulde kinderen vinden het prachtig en krijgen op die manier toch de kans om trots hun hutten te showen. Een prima oplossing die ondanks de lange rij auto’s, toch zorgt voor rust op het Staphorster evenemententerrein.

Verschillende bouwwerken

Drie dagen lang hebben meer dan zeshonderd Staphorster kinderen zich op evenemententerrein De Tippe uitgeleefd met hamers, spijkers en veel hout. Ook tijdens de 20ste editie van Huttendorp Staphorst is de ene creatie nog niet mooier dan de andere. De groep van de 11-jarige Jolien heeft ervoor gekozen om het bij één verdieping te laten. De afwerking van de hut is prachtig. Op een enkele kier na, lijkt de hut met puntdak zelfs waterdicht. Thijs en zijn kameraden hebben het drie dagen lang anders aangepakt. Afwerking deed er bij de jongens minder toe, de hoogte des te meer. Hun bijna drie verdiepingen hoge hut torent boven de andere hutten uit en biedt een prachtig overzicht over het met meer dan honderd houten hutten gevulde terrein.

Tot volgend jaar

Vanwege de corona was Huttendorp Staphorst dus wel anders dan anders. Dit jaar ook géén overnachting voor groep 8, maar woensdag wel een avondactiviteit. Het deerde de kinderen geenszins. Zij genoten en namen donderdag aan het einde van de middag afscheid van hun hut. Voor een jaar dan, want de meesten zijn volgend jaar in de zomervakantie weer van de partij om vanaf de grond weer te beginnen aan de bouw van een nieuw, tijdelijk onderkomen.

Nieuws

Meest gelezen