Kindermiddag ‘Red de Egel’ in de Wheem

In het voorjaar gaat deze egel weer naar buiten. Foto André Weima

De egel woelt door vele tuintjes en groenstroken. Woensdagmiddag 29 maart houdt Landschap Overijssel bij Bezoekerscentrum De Wheem de kindermiddag ‘Red de Egel’. Marja van de Egelopvang Laarbrug komt met een egeltje langs en vertelt de kinderen van alles wat je over dit stekelige diertje moet weten.

Deze middag is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en begint om 14.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Deze middag gaan het over de egel. Dit stekelige diertje dat dat zich graag schuil houdt onder bladeren, een winterslaap houdt en zich op kan rollen tot een bolletje.

Beschermde soort

Egels zijn in Nederland een beschermde diersoort. Je mag ze niet lastig vallen of wegjagen. Dit zijn zomaar een paar weetjes over de egel, maar deze middag worden er meer gedeeld. Ook wordt een egeltje getimmerd en als er tijd over is, worden nog leuke spelletjes gespeeld. Ouders kunnen hun kinderen brengen om 14.30 uur en ophalen om 16.30 uur. Deze kindermiddag wordt georganiseerd in samenwerking met Egelopvang Laarbrug te Vilsteren.

Aanmelden van te voren via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten . Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Nieuws

menu