Kindermiddag 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' bij de Wheem in Balkbrug

Kinderen gaan op pad met een loep.

Kinderen gaan op pad met een loep. Foto: Coby Schottert

Woensdagmiddag 19 april organiseert Landschap Overijssel bij Bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug de kindermiddag ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Het gaat deze middag vooral om kijken en zien.

Bezoekers kijken naar het landschap rondom De Wheem en naar de natuurlijke materialen. De kinderen doen kijkspelletjes en ze gaan ook knutselen. De middag begint om 14.30 uur en om 16.30 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Tijdens deze middag staat vooral het zintuig ‘zien en kijken’ centraal. Met onze ogen proberen we ons bewust te worden van het landschap rondom De Wheem. De kinderen gaan ook naar buiten en zullen daar enkele bijzondere kijk-activiteiten ondernemen. Ook zoeken ze natuurlijke materialen om te knutselen. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom.

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal en ligt tegenover de oude Reestkerk in Oud Avereest, aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen en wanneer geopend zijn bezoekers welkom voor een kop koffie of thee. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. Deelname is 3 euro per kind, dat is inclusief een bekertje drinken en een koekje. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.