Kinderwagenmuseum krijgt nieuw jasje: 'Het pand was er wel weer aan toe'

Werkzaamheden aan het Kinderwagenmuseum. Foto: Eigen foto

Het nostalgische kinder- en poppenwagenmuseum in Echten krijgt deze week een nieuw jasje. Geen grote verandering, maar wel nieuw hout, een nieuwe pui en nieuwe baanderdeuren. „We zijn er erg blij mee en als het goed is, wordt het werk deze week afgerond”, zegt Marianne Elsinga, die samen met haar man Melle eigenaar is van het museum.

Het pand is eigendom van mevrouw Magreet Moret en zij gaf zelf de aanzet tot de vernieuwing. „Het pand was er wel weer aan toe”, weet Marianne. Bij de werkzaamheden, waarbij het karakteristieke pand er aardig uitgekleed uitzag, kreeg bouwbedrijf Benning uit Echten hulp van vrijwilligers van het Huus met de Belle. Ze wisselen elkaar af en benadrukken op deze manier het belang van een goede samenwerking.

Enige nadeel is dat het werk midden in het zomerseizoen plaatsvindt, wat betekent dat het museum twee weken lang geen bezoekers kan ontvangen. Het kon niet anders, mede ook doordat het met carboleum bewerkte hout aardig wat tijd nodig had om te drogen. „Ach, het is toch al een raar jaar”, verzucht Marianne Elsinga, verwijzend naar het coronavirus. „Ik ga er donderdag heen om schoon te maken, maar ga niet alle lakentjes weer wassen. We zijn straks nog een maand open voor de wintersluiting.”

Touringcar uit België

Het aantal bezoekers valt deze zomer behoorlijk tegen. In juli kwamen er welgeteld 26, terwijl dat er normaal tegen de 200 zijn. Deze maand kwam in ieder geval de eerste touringcar met bezoekers naar Echten. Uit België nog wel. „Dat ging mooi. Ze zouden met 33 bezoekers komen, maar dat werden er 24. We hadden d’Olde Karke gehuurd, zodat de bezoekers daar centraal koffie en thee konden krijgen. Zo konden ze in groepjes het museum in, met mondkapjes op. We kunnen er 4 tegelijk hebben, met Melle en mij erbij zijn dat toch alweer 6 personen in deze kleine ruimte.”

Nieuws

menu