Kleine gymzaal of dorpshuis voor beweging en gezondheid? Een werkgroep buigt zich over de toekomst van de sporthal in Vledder

Gaat de sporthal in Vledder tegen de vlakte in ruil voor een kleinere gymzaal voor de basisschooljeugd, of wordt de zaal gerenoveerd en uitgebreid tot een dorpshuis voor beweging en gezondheid? Nog dit jaar geeft de werkgroep die zich hierover buigt een advies aan de gemeente. De voorkeur gaat voorlopig uit naar de laatste optie.

Sporthal De Spronk.

Sporthal De Spronk. Foto: Google Maps

De toekomst van de sporthal in Vledder was woensdagavond een van de onderwerpen tijdens de bewonersavonden voor een nieuwe dorpsvisie. De Spronk is in 1987 gebouwd als een sobere, maar grote sporthal, vooral bedoeld voor verenigingen en teamsport. Teamsport is de afgelopen jaren echter steeds meer ingeruild voor individuele sporten als joggen en fietsen. „De bezettingsgraad loopt terug en de hal is sober gebouwd, dus energetisch ook niet meer van deze tijd”, schetst Marcel Boymans, secretaris/penningmeester van exploitatiestichting Sporthal Vledder, de situatie. „We zijn nu in de fase gekomen dat we spijkers met koppen moeten slaan. De erfpacht loopt af in 2026.”

Vier scenario’s

Nieuws

menu