De Kerk van Jezus wordt gehouden rondom de Brink in Hollandscheveld. Kleinere setting, belangrijke boodschap

De Kerk van Jezus, zo heet het evenement dat de Stichting Burning Heart op vrijdagavond 24 september houdt rondom de Brink in Hollandscheveld. Bezoekers kennis laten maken met het levensbrengende evangelie, dat is het doel. Maximaal 300 personen zijn welkom.

 Het Meer van Galilea was een enorm succes. Nu is er de Kerk van Jezus.  Door corona is alles afgeschaald.

Het Meer van Galilea was een enorm succes. Nu is er de Kerk van Jezus. Door corona is alles afgeschaald. Streekredactie

Hollandscheveld is een dorp waar het geloof wortel heeft geschoten de afgelopen jaren. Burning Heart wil het Vuur van Jezus doorgeven, laten zien dat Jezus de manier is om tot God te komen. De stichting is vooral bekend van het geloofsevenement Meer van Galilea, dat tien keer plaatsvond bij recreatiegebied Schoonhooven. Daar kwamen duizenden mensen op af, een enorm succes, waarin Burning Heart Gods leiding zag. In 2019 vierde Burning Heart het dubbele lustrum en toen kwam corona en lag alles stil.

Meer van Galilea in de ijskast

Het Meer van Galilea staat nog steeds in de ijskast. Zoveel bezoekers, dat kan simpelweg niet meer. Het geloof is echter te belangrijk om de handdoek in de ring te gooien. Daarom komt de stichting met de nieuwe activiteit Kerk van Jezus. Kleiner, minder mensen en wat meer verdieping, maar nog altijd staat de bevrijdende boodschap van God centraal.

„Wij gunnen mensen ook de rust en het vertrouwen die wij hebben door ons geloof. Om dat ook te krijgen, is het van belang dat je in aanraking komt met het evangelie. Ons doel is het verspreiden van dit prachtige verhaal aan zoveel mogelijk mensen, ongeacht hun achtergrond, hun overtuiging, hun leeftijd of hun geslacht. Er mogen geen drempels bestaan, noch om het evenement te bezoeken, noch om mee te helpen, noch om de evangelie boodschap te verspreiden. Saamhorigheid en verbondenheid in Jezus Christus is wat we nastreven”, zegt Burning Heart-bestuurslid Heidi de Jonge (50).

Zegen op het werk

De stichting heeft het gevoel dat er zegen rust op hun werk, ondanks dat corona nu even een spaak in het wiel steekt. Heidi: „Wij vroegen ons ook vaak af hoe het kwam dat het Meer van Galilea duizenden bezoekers trok. In 2014 zaten we al op 8000 bezoekers. Mensen hunkeren naar geloof en verdieping. Of we het Meer van Galilea ooit weer kunnen organiseren, dat weten we niet. Dat hangt af van alle maatregelen rondom corona. We hopen het natuurlijk wel. Het was een prachtig evenement voor de bezoekers, maar ook voor onze vrijwilligers. Het toewerken naar het evenement is bijzonder. Je bent dan echt dichtbij God bezig voor Hem. Nu houden we ons bezig met de Kerk van Jezus. De vergunning is nog niet helemaal rond, maar we gaan ervan uit dat het gaat lukken.”

Opgave nodig

De Kerk van Jezus is veel kleiner dan het Meer van Galilea. Decor is de Brink in Hollandscheveld. Vanaf 18.45 is het terrein open en rond 23.00 uur wordt er afgerond. Bezoekers dienen zich van tevoren op te geven, zodat de organisatie groepen kan maken die onder leiding van een ‘gids’ over het terrein gaan.

Er zijn vijf plekken waar muziek, sprekers of andere zaken over het geloof te doen of te beleven zijn. Op die manier verspreidt de organisatie de bezoekers. Anders dan het Meer van Galilea wat gratis was, wordt bij de Kerk van Jezus een entreeprijs van 7,50 euro per persoon gehanteerd. Hier staan wel drie consumpties tegenover. Het geld is nodig voor de organisatie, maar het is vooral ook een hulpmiddel om bij de entree bezoekers exact te kunnen tellen.

De stichting Burning Heart is opgericht in 2009 door enkele inwoners uit Hollandscheveld. Het doel: aan jongeren het Vuur, het evangelie over te brengen. „Met Jezus staat je leven in heel ander licht.”