Kleurrijk koken in kader van Wiede Wold: jong en oud samen in de keuken en in gesprek

Jongeren die samen met ouderen koken, daarna gezamenlijk aanschuiven aan tafel en met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van het platteland. Drie avonden bij plattelandsrestaurant Op de Deel in Zuidwolde zijn al achter de rug en de deelnemers zijn onverminderd enthousiast. Het moet uiteindelijk een bijzonder kookboek opleveren.

Eerst gezamenlijk koken en daarna alles ook samen opeten aan een grote lange tafel in plattelandsrestaurant Op de Deel. Dat is Kleurrijk koken in De Wolden.

Eerst gezamenlijk koken en daarna alles ook samen opeten aan een grote lange tafel in plattelandsrestaurant Op de Deel. Dat is Kleurrijk koken in De Wolden. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Kleurrijk Koken is dit onderdeel van Wiede Wold genoemd en dat is niet voor niets. Wat tot nu samen aan het werk is gegaan, is een zeer divers gezelschap uit allerlei dorpen in De Wolden en van leeftijden van 10 tot 80 jaar. Ook statushouders schuiven aan. Aan het eet- en kookfeest zit niet alleen een kookboek vast, maar ook de productie van een podcast. Daarin krijgen de verhalen een plekje.