Oude tijden herleven in de Parel van Drenthe: Koeien keren volgend voorjaar terug in het dorpshart van Havelte

Het is al meer dan tien jaar geleden dat er koeien op het weiland in hartje Havelte liepen. Een gemis, zo oordeelden vele inwoners van het dorp. „Iedereen spreekt elkaar wel en ik hoorde er ook van. Toen ben ik maar eens met wat mensen gaan praten”, zegt Roelof Prikken.

Als je samenwerkt, kan veel worden gerealiseerd. Zoals koeien in de wei in hartje Havelte. Van links naar rechts Sannie Bolding, Roelof Prikken, Bart Meijering, Huib de Wit, Maarten Gol en Roelof Kassies op het betreffende weiland.

Als je samenwerkt, kan veel worden gerealiseerd. Zoals koeien in de wei in hartje Havelte. Van links naar rechts Sannie Bolding, Roelof Prikken, Bart Meijering, Huib de Wit, Maarten Gol en Roelof Kassies op het betreffende weiland. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De actieve Havelter legde verschillende lijntjes, maar begon uiteraard bij de gebruiker van de grond: melkveehouder Maarten Gol. „Die was eerst wat afwachtend, want er moet nog wel een en ander voor gebeuren, maar zijn vrouw vond het direct een mooi plan”, verhaalt Prikken. De initiatiefnemer heeft via de Mountainbikevereniging Havelte regelmatig contact met Oranjeborg, een zorginstelling die als vangnet fungeert voor mannen die een en ander hebben meegemaakt. Mannen ook die de handen kunnen laten wapperen, zo wist Prikken al uit ervaring. „Wij zijn zeker enthousiast, we willen graag wat doen voor de gemeenschap en kunnen alles netjes voor elkaar maken”, laat Bart Meijering van Oranjeborg weten.

Nieuws

Meest gelezen