Koffieconcert met lichtshow, Rozengeur en Maneschijn met pianist Wouter Harbers

Pianist Wouter Harbers geeft pianoconcert met lichtshow in IJhorst.

Pianist Wouter Harbers geeft pianoconcert met lichtshow in IJhorst. Foto: Frans-Jan Snoek

Pianist Wouter Harbers geeft maandag 14 november het tweede koffieconcert in de Dorpskerk te IJhorst. Dit keer staat er romantische nachtmuziek op het programma en is er een bijzonder lichtshow

Wouter is voor veel muziekliefhebbers uit IJhorst en omstreken al jaren een begrip: tijdens zijn koffieconcerten verwent hij vele muziekliefhebbers elke tweede maandag van de maand met een middag vol romantische pianomuziek. Wouter ziet het als zijn missie om ‘pianomuziek toegankelijk te maken voor iedereen’. Vorige maand herstartte hij.

Ontspannen sfeer

In het recept voor de koffieconcerten staat een ontspannen sfeer bovenaan. Start is om 14.00 uur voor een kop koffie of thee, om 14.30 uur start Wouter met een vrolijk stukje toelichting over de componisten en muziekstukken die die middag de revue passeren. Vervolgens neemt hij plaats achter de concertvleugel om de aanwezigen te trakteren op een uur romantische pianoklanken. En hij speelt de allermooiste serenade, die Wouter op zijn trouwdag voor zijn vrouw Heidi speelde.

Daarnaast gebeurt er iets bijzonders: een lichtshow tijdens het concert met dank aan lichtkunstenaar Joppe van Barneveld, die zijn kleuren zorgvuldig kiest, zodat licht en muziek tot één geheel versmelten. De entree is gratis, er is een collecte bij de uitgang. Reserveer wel even via www.koffieconcerten.nl, want de zaal zit snel vol.