Koninklijke Apollo uit de Wijk trapt jubileumjaar af en viert 125-jarig bestaan

Het werd zaterdag een feestelijke start van het jubileumjaar van Apollo. Aangeleverde foto

De Koninklijke Muziekvereniging Apollo bestaat 125 jaar. Afgelopen zaterdagavond trapte de vereniging het jubileumjaar af met een feest in het Dorpshuis in de Wijk. Een feestelijke start van een jaar vol jubileumactiviteiten.

Apollo bestaat uit diverse orkesten, zoals het slagwerkensemble, het harmonieorkest en de kweekvijvers voor de vereniging: het jeugdorkest, leerlingenorkest en de blokfluitgroep. Apollo telt inmiddels ongeveer 100 leden.

Op zaterdag 25 maart vindt het jubileum-voorjaarsconcert plaats in Sporthal De Slenken in de Wijk. In dat concert brengen alle onderdelen van de vereniging hun extra feestelijk repertoire ter gehore. Daarnaast viert het slagwerkensemble het jubileum met een concert op 25 november, met medewerking van René en Erikah Karst. Tot slot sluit het harmonieorkest het bijzondere jaar af met een kerstconcert in De Samenstroom in Meppel op zaterdag 16 december.

Reünie met concert

Op 7 oktober wordt het jubileum niet alleen met alle huidige leden gevierd, maar ook met alle oud-leden. Tijdens de reünie wordt teruggekeken met foto’s en video’s van eerdere jaren en er wordt muziek gespeeld uit de oude doos. Wie wil, mag meespelen. Iedereen die lid is geweest van de vereniging kan zich via apollodewijk.nl aanmelden voor de reünie.

Nieuws

menu